Betalen naar een Bunq rekening? Pas op!

Bunq rekening zijn niet altijd betrouwbaar

Wees voorzichtig als je geld over moet maken naar iemand met een Bunq rekening. Ken je deze persoon niet? Is het een vreemd verzoek? Wees dan extra op je hoede. Onderzoek leert namelijk dat Bunq het niet zo nauw neemt met de controle van de eigenaar van een Bunq rekening. Het consumenten programma Kassa heeft er ook al een heel item aan gewijd.

Bunq rekening zo geopend

In het Kassa item wordt aangegeven dat de controle op de eigenaar van een nieuwe Bunq bankrekening niet vlekkeloos verloopt. Zo kunnen (cyber) criminelen eenvoudig een bankrekening registreren zonder persoonlijke gegevens te overleggen. Iemand heeft zo 2 maanden de tijd om alsnog zijn identiteit aan te tonen. Het is echter al wel mogelijk om geld te ontvangen op de rekening… Bunq geeft aan dat hier een limiet op zou moeten zitten, echter toonde Kassa aan dat dit niet geval was. Er kon (onbeperkt) geld worden overgeboekt naar de nieuwe rekening waar de eigenaar nog niet geverifieerd was. Als consument weet je zo niet wie er achter de Bunq rekening zit. Dit leidt tot veel onduidelijkheid en werkt (internet) criminaliteit in de hand.

Phising en Bunq de ideale combinatie?

Bunq biedt vooral gemak aan met de bankrekening. Zo bieden zijn een API (Application Programmable Interface) die eenvoudig te koppelen is met een website. Zo komt het voor dat phising criminelen websites nabouwen en de betaling eenvoudig via die API laten plaatsvinden naar het Bunq bankrekening. Het blijft dus oppassen met phising, dit wordt steeds geavanceerder. De combinatie met een bankrekening wordt eenvoudig gemaakt. Gelukkig vinden internet security producten deze combinatie al snel en geven tijdig een waarschuwing. Zorg er dan ook voor dat je internet security programma up-to-date is.

Ervaringen met Bunq? Laat het ons weten!

Heb je zelf een negatieve ervaring met Bunq of juist een erg positieve laat het ons dan vooral weten? Zo kunnen wij onze bezoekers verder informeren over de mogelijkheden om internet oplichting tegen te gaan. Wees in ieder geval gewaarschuwd als er gevraagd wordt om geld over te maken op een Bunq bankrekening. Weet met wie je te maken hebt en anders is het advies om geen geld over te maken.

Plaats een reactie