Opzeggen overstappen

Direct opzeggen abonnementen

TestAds

Corona en extra kosten

/
2 Views

Een hogere energierekening? Dat is wel logisch nu!

Door de intelligente lock-down zijn we meer in ons huis dan we graag zouden willen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor onze sociale contacten, maar ook zeker voor de kosten die we maken binnenshuis. Wat te denken van een extra hoge energierekening in deze tijd? Nu we allemaal thuiswerken, verbruiken we ook allemaal meer energie. Een laptop hier een tablet daar, overal zit een batterij in die ook weer opgeladen moet worden. Natuurlijk is dit een kleine zorg ten aanzien van de Corona crisis die momenteel plaatsvindt, maar toch. In dit blog enkele tips om je energieverbruik deze periode wat meer in lijn te brengen.

Energie goedkoper!

Ondanks de Corona crisis is de energieprijs flink gedaald, evenals de olieprijs wat een direct verbinding heeft. Het kan dus zomaar een moment zijn om eens te oriënteren op een andere energieleverancier. We zitten momenteel toch binnen en kunnen dit soort klusjes dan ook nu prima oppakken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de energieprijs voor jouw huishouden te verlagen. Meedoen aan een energieveiling bijvoorbeeld kan je zo al honderden euro’s per jaar schelen, zeker nu! Wij hebben een speciale pagina gemaakt in het teken van deze populaire veilingen doe er je voordeel mee. Lees alles over energie veilingen, hier!

Energie besparen? Hoe dan?

Energie besparen moeilijk? Nee hoor, dat is vaak ook te automatiseren! Stel bijvoorbeeld de timers in op je laptop, tablet en printers. Zo voorkom je dat deze onnodig lang aan blijven staan. Ook televisies hebben dit soort timers, vaak staan deze al automatisch aan. Alleen zijn de timers vaak te ruim ingesteld, waardoor energie besparen nog niet echt goed start. Kijk hier dus even naar in de instellingen van je tv. De makkelijkste energiebesparing is misschien nog wel de meest voor de hand liggende. Trek stekkers van opladers, ook die van de laptop, er uit als er niets aan ligt op te laden! Hier gaat veel stroom verloren en dat is zonde. Voor je portemonnee en voor het milieu! Al zijn de meeste lampen nu over op LED, toch zijn er in elk huis nog wel lampen te vinden die je kunt overzetten op LED. Doe dit dan ook, dat bespaart ook de nodige energie. En als je dan alles op LED hebt, laat de lampen dan niet onnodig branden, met de gedachte “LED kost toch niks!”.

Meer kosten door intelligente lock-down

Er zijn natuurlijk voor iedereen nog meer kosten aan deze intelligente lock-down. Zo doe je wellicht ook meer boodschappen dan anders, daar zullen de prijzen dus ook stijgen. Ook zal je andere producten in huis halen. Waardoor het huishoudboekje weer duurder uitvalt elke week. Aan de andere kant vallen er ook kosten weg, denk maar eens aan je brandstofkosten die nu teruglopen. Niet alleen door de lagere brandstofprijzen, maar ook doordat we minder kilometers rijden. We hopen je met onze blog een beetje inspiratie gegeven te hebben om je kosten eens op een rijtje te zetten. Kijk nog eens kritisch naar je kosten, daar heb je nu de tijd voor! Heb jezelf nog tips? Dan horen wij die graag van je!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :