Twitter account verwijderen

Twitter account stopzetten

Klaar met Twitter? En wil je, je account verwijderen? Dan weten wij hoe je dit moet doen. Je kunt er voor kiezen om je Twitter account te deactiveren of echt te verwijderen.

Stap voor stap je account verwijderen

Goed, je bent er uit we gaan je Twitter account verwijderen. Volg onderstaande stappen en het vogeltje zal stoppen met zingen. De eerste stap is om in te loggen via de website van Twitter. Op een andere manier verwijderen of deactiveren van je account is niet mogelijk. Voor het gemak vind je hier de link naar de Twitter website. Had natuurlijk niet gehoeven, de url is niet zo moeilijk te raden 😉 Goed nu ben je als het goed is ingelogd op de Twitter website. Tijd voor stap 2.

Stap 2 – Ga naar de “Account Settings”. Onderaan deze pagina zie je staan “deactivate my account” of als je ingelogd bent in de Nederlandse versie van de website “mijn account deactiveren”. Klik hier op en Twitter zal je nog wat gegevens tonen over het deactiveren of verwijderen van je account. Als laatste toets zal Twitter om je wachtwoord vragen ter verificatie dat jij echt de eigenaar bent van het account. Gelukt? Gefeliciteerd je account is gedeactiveerd, lekker rustig!

Stap 3 – Je account is nu gedeactiveerd en dus nog niet verwijderd. De volgende 30 dagen zijn nu cruciaal. Twitter houdt je gegevens namelijk nog actief voor 30 dagen. Bij deze stap heb je dus een keuze met een looptijd van 30 dagen. Log je niet meer in op je Twitter account in deze periode van 30 dagen? Dan zal je account permanent verwijderd worden. Log je wel in, in deze periode? Dan zal je account weer geactiveerd worden. Heb je dus spijt van het deactiveren van je Twitter account? Geen nood deze stap 3, stelt je dus in staat je account weer eenvoudig te activeren. Spijt na 31 dagen? Tja dan is je account dus permanent verwijderd en zal je een nieuwe moeten aanmaken. Ook geen punt natuurlijk, kun je weer een nieuw pseudoniem proberen.

Ervaringen met het verwijderen van je Twitter account? Wij horen het graag van je in een reactie hier onder.

Reageer hier