iTunes abonnement opzeggen

Eenvoudig je iTunes abonnement opzeggen

Hoeveel gebruik jij, je iTunes nog vandaag de dag? Weet je het niet? Dan zou het best een goed idee kunnen zijn om je abonnement op te zeggen. Dat is niet lastig en wij laten je stap voor stap zien hoe dat werkt. De muziek en film winkel van Apple is allang niet meer de enige oplossing om eenvoudig van media te genieten.

iTunes verwijderen of aanpassen

Het aanpassen van de iTunes instellingen of het verwijderen van je iTunes account is eenvoudig. Ook het stopzetten van het abonnement is niet moeilijk. Lees hier onder hoe het werkt en wat de stappen zijn om je abonnement te beëindigen. Je kunt op ieder moment je iTunes abonnement verwijderen, je hoeft hiervoor niet meer in het bezit te zijn van bijvoorbeeld je iPhone. Download eenvoudig iTunes op een pc en je kunt via de iTunes installatie makkelijk je abonnement opzeggen.

iTunes verwijderen op een iPad, iPhone of iPod

Volg onderstaande stappen om je iTunes abonnement op te zeggen via je iPhone, iPad of iPod.

 1. Ga naar “Instellingen” en selecteer daar “iTunes en App Store”
 2. Tik vervolgens op je Apple ID bovenaan het scherm. Selecteer daarna “Toon Apple ID”
 3. Als het goed is ben je nu in je Apple account terecht gekomen. Is dat niet het geval? Log dan in op je Apple ID
 4. Scroll in je Apple account naar “abonnementen” en selecteer deze
 5. Selecteer het abonnement wat je wenst aan te passen
 6. Bij “opties” kun je aangeven wat je wil doen met het geselecteerde abonnement
 7. Selecteer “annuleer abonnement” wanneer je het abonnement op wenst te zeggen. Het abonnement stopt daarna aan het einde van de huidige facturatieperiode.

Gefeliciteerd je hebt nu je iTunes abonnement succesvol verwijderd.

iTunes verwijderen pc of Mac

Wil je het abonnement aanpassen of verwijderen via een pc of Mac? Dat kan eenvoudig. Volg onderstaande stappen en je bepaald wat jij wenst aan te passen.

 1. Open de App store
 2. Selecteer je Apple ID onderaan de pagina
 3. In je account klik je vervolgens op “bekijk informatie” boven aan het rechter scherm
 4. Ga vervolgens naar “beheer” en selecteer deze optie
 5. Klik nu rechts op “wijzig” bij het abonnement wat gewijzigd gaat worden
 6. Je kunt hier ook klikken op “Annuleer abonnement” daarmee beëindig je het abonnement.

Alle stappen kunnen doorlopen? Gefeliciteerd, je hebt je abonnement succesvol gewijzigd!

Telefoonnummer Apple

Liever telefonisch contact met Apple? Dat is geen probleem je kunt de Apple klantenservice Nederland bereiken via het telefoonnummer 0800 – 0201581. Zij kunnen je verder helpen met al je vragen op het gebied van Apple. Wil je meer informatie over contact mogelijkheden bij Apple bezoek dan deze pagina met een overzicht van alle Apple oplossingen. Dit gaat van technische ondersteuning, tot aan het opzeggen van je iTunes abonnement.

Is het opzeggen van je iTunes account gelukt? Heb je nog tips of adviezen? Laat het ons dan vooral weten. Je helpt dan ons en onze bezoekers om de opzeg mogelijkheden duidelijk weer te geven op deze pagina. Je kunt eenvoudig een reactie hier onder achterlaten, makkelijk met Facebook. Wij kijken uit naar je reactie!

12 gedachten over “iTunes abonnement opzeggen”

  • Beste Suzanne, wat vervelend dat het niet lukt om je iTunes abonnement op te zeggen. Helaas mogen wij dit niet voor jou doen. Wellicht helpt deze website van Apple jou nog om je abonnement succesvol op de zeggen. Laat je het ons weten of het gelukt is? Wij horen graag van je!

   Beantwoorden
 1. Beste meneer/mevrouw,

  Er wordt al tijden maandelijks 2,99 via mijn creditcard afgeschreven. Ik heb echter geen abonnement of app actief.

  Ik wil dit heel graag stoppen!!

  Met vriendelijke groeten,
  Chantal

  Beantwoorden
  • Beste Chantal, hartelijk dank voor je bericht. Vervelend dat er geld wordt afgeschreven zonder dat jij dit geactiveerd hebt. Helaas kunnen wij dit niet voor je nakijken. Wij raden je dan ook aan even contact op te nemen met de servicedesk van Apple Nederland. Je kunt ze bereiken via telefoonnummer: 0800 – 0201581. Zij kunnen jou precies vertellen waarom er elke maand geld van je creditcard wordt afgeschreven. Eventuele fouten kunnen zij dan ook direct weer rechtzetten. Succes! Wij horen graag nog even of Apple Nederland je heeft kunnen helpen.

   Beantwoorden
 2. Geachte,
  Maandelijks wordt er een bedrag van 5,49€ van mijn visa gehouden. Als ik in mijn geschiedenis kijk van aankoop kan ik nergens eender welke aankoop van iTunes.com ie terug vinden. Graag zou ik deze bedragen die ten onrechte zijn ingehouden terug op mijn visa zien verschijnen.

  Met vriendelijke groeten, Brenda

  Beantwoorden
  • Hallo Brenda, wat vervelend te lezen dat deze bedragen niet kloppen. Helaas kunnen wij jou daar niet bij helpen. Wij kunnen je wel door verwijzen naar Apple. Volgens ons moet Apple zou duidelijk kunnen vertellen waarom deze bedragen zijn afgeschreven en als dit niet klopt ook per direct het geld weer terug kunnen boeken. Je kunt het beste even contact opnemen met Apple Nederland via telefoonnummer: 0800 – 0201581. Op deze website vind je alle mogelijkheden om je vragen aan Apple te kunnen stellen. Veel succes met het duidelijk krijgen wat er aan de hand is. Laat je ons nog even weten wat er uit is gekomen? Dat kan andere bezoekers ook weer helpen. Bedankt alvast!

   Beantwoorden
 3. Er wordt maandelijks via mijn creditcard een bedrag afgehouden voor Itunes . Ik heb geen abonnement of app actief.

  Graag deze betalingen stopzetten/ terugboeken.

  Bedankt!
  Joyce

  Beantwoorden
  • Hallo Joyce, dank voor je bericht. Wij kunnen dit niet voor je stopzetten, dit zal je bij Apple zelf moeten regelen. Je zou contact kunnen opnemen met Apple Verkoop Ondersteuning, zij kunnen je verder helpen met je vraag. Je kunt ze bereiken via telefoonnummer: 0800 0200 570. Veel succes met het stopzetten van je iTunes abonnement! Laat je nog even weten of het is gelukt?

   Beantwoorden
 4. beste, ik betaal elke maand 2.99euro voor itunes
  ik had dit graag gestopt maar het nr dat jullie doorgeven, bestaat niet meer??
  graag extra support

  Beantwoorden
  • Beste Ellen, dank voor je reactie. Het nummer wat genoemd staat op onze website bestaat nog wel, het is wel een Nederlands nummer, mogelijk even 0031 er voor invullen? Je kunt ook contact opnemen met Apple Verkoop ondersteuning via telefoonnummer: 0800 0200 570 ook hier als je vanuit het buitenland belt even 0031 er voor intoetsen. Alle relevante telefoonnummer van Apple vind je via deze website. Succes met het stoppen van je iTunes account! Laat je nog even weten of het gelukt is?

   Beantwoorden
 5. Er wordt maandelijks via mijn visakaart een bedrag afgehouden voor itunes . ik heb echter geen abonnement of app actief.
  Kan u dit bekijken de betalingen stopzetten/ terugboeken.
  Bedankt
  Hubert Vekemans

  Beantwoorden
  • Hallo Hubert, wij raden je aan even contact op te nemen met Apple. Dit kan eenvoudig via telefoonnummer 0800 – 0201581. Zij kunnen je verder helpen met al je vragen op het gebied van iTunes en abonnementen. Wil je meer informatie over contact mogelijkheden bij Apple bezoek dan de contact pagina van Apple – https://www.apple.com/nl/contact.

   Beantwoorden

Plaats een reactie