Instagram verwijderen

Je Instagram account verwijderen?

Wij weten precies hoe je dat eenvoudig doet. Wij begrijpen als geen ander dat het soms best fijn is om opnieuw te beginnen. Het verwijderen van je Instagram account is dan een goede stap. En je weet, aanmelden is ook een fluitje van een cent. Zo heb je in no-time weer een nieuw account, mocht je dat willen.

Stap voor stap je Instagram verwijderen

Goed genoeg tekst, we gaan je nu vertellen hoe je stap voor stap je Instagram account verwijderen kan.

Stap 1 – log in via deze pagina. Je komt dan direct op de juiste Instagram pagina uit om je account te verwijderen. Let er op dat je dit dus niet via de Instagram app kunt doen. Het is nodig dit via de website te doen. Mocht je nog niet ingelogd zijn dan zal de website je vragen om in te loggen. Doe dit dan met de gegevens van het juiste Instragram account, maar dat wist je natuurlijk zelf ook wel.

Stap 2 – Geef een reden op, waarom jij je Instagram account wil verwijderen. Een verplicht veld, maar je hoeft natuurlijk niet de waarheid te spreken. Geef een reden op die jou het beste past en vervolg je weg naar een Instagram vrij leven.

Stap 3 – Een reden opgegeven? Dan verschijnt de mogelijkheid om je account permanent te verwijderen. Klik (of tik met je vinger) op “Mijn account permanent verwijderen”. Tadaa je account is verwijderd!

Instagram pauzeren, niet verwijderen?

Je kunt natuurlijk ook even een pauze inlassen. Even geen Instagram berichten om te bekijken? Dat kan je kunt je Instagram account tijdelijk pauzeren. Ook hier voor hebben we een aantal stappen voor je op een rijtje gezet. Volg de stappen hier onder en je account is in slaapstand gezet.

Stap 1 – Login via de wesbite van Instagram. Dit is belangrijk, omdat net als bij het verwijderen van het Instagram account, dit niet kan via de app of via je mobiel. Voor het gemak vind je de website van Instagram via deze link.

Stap 2 – Selecteer, nadat je bent ingelogd zie stap 1, de optie “profiel bewerken”.

Stap 3 – scroll vervolgens naar beneden en selecteer “mijn account tijdelijk uitschakelen”.

Stap 4 – Geef een antwoord op de vraag waarom je het account zou willen uitschakelen. Dit is verplicht, omdat daarna je pas het account kunt uitschakelen.

Stap 5 – Als je het antwoord hebt gegeven op de vraag waarom je het Instagram account uit wil schakelen, dan verschijnt de optie “Account tijdelijk uitschakelen”. Deze kun je nu aanklikken en je account is tijdelijk gepauzeerd.

Reageer hier