Stap over op LED verlichting in uw werkplaats, magazijn of kantoor

LED verlichting, een populair onderwerp voor ondernemers die bezig zijn met energiebesparing. Maar naast de energiebesparing kent LED verlichting nog meer voordelen. Zo is de lichtopbrengst aanzienlijk hoger waardoor u dus simpelweg meer licht heeft in uw bedrijfsruimte. Ook is de levensduur van een LED lamp behoorlijk langer dan de levensduur van conventionele verlichting.  Graag gaan wij verder in op de energiebesparing en de terugverdientijd van LED verlichting.

Energiebesparing en terugverdientijd

LED Paneel

Een bekend voordeel van LED verlichting is de energiebesparing. Maar hoe groot is deze energiebesparing daadwerkelijk? En hoe snel is een LED lamp voor uw kantoor of werkplaats terugverdiend? Laten we beginnen met uw kantoorruimte. In veel kantoorruimtes vinden we TL-armaturen die zich in het systeemplafond bevinden. Een 60x60cm TL-armatuur bevat 4 TL-buizen die ieder 18W energie opnemen. Deze 4 buizen nemen dus 72W op. Tel daar het voorschakelapparaat bij op en we komen op zo’n 90W uit.

Stapt u over naar LED verlichting, dan wordt het complete armatuur vervangen. De vervanger noemt men een LED paneel. Dit is een compleet armatuur voorzien van externe voeding geschikt voor 230V, plug en play dus! Dit LED paneel vraagt slechts 36W.

De besparing hier is  dus 54W per armatuur! Op basis van 3.000 branduren per jaar, wat gemiddeld is voor een kantoorruimte, komen we uit op een besparing van 162kWh. Dit resulteert in een besparing van circa 35 euro! Deze besparing komt afhankelijk van het merk, type, en leverancier overeen met de prijs van het armatuur. Dit betekent dat uw investering in 1 jaar is terugverdiend en u vervolgens 35 euro per armatuur, per jaar, bespaart!

LED Armatuur bedrijfshal

Ook wanneer u de conventionele in uw bedrijfshal wilt vervangen is de terugverdientijd behoorlijk kort. Een dubbel TL-armatuur van 150CM verbruikt zo’n 136W. De TL-buizen verbruiken ieder 58W, daarnaast bevinden zich in het armatuur 2 voorschakelapparaten van plusminus 10W. Stapt u over op een LED armatuur, dan is het nieuwe verbruik slechts 50W.  Dit is een energiebesparing van 63,2%! Per TL-armatuur bespaart u jaarlijks zo’n 50 euro! Is uw bedrijfshal voorzien van 50 armaturen? Dan bespaart u jaarlijks 2.500 euro!

Professioneel advies voor zakelijke LED verlichting

Bent u als ondernemer op zoek naar professioneel advies op gebied van LED verlichting? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met LED Service Twente. LED Service Twente is al sinds 2013 leverancier van LED verlichting voor de zakelijke markt. Kijk voor meer informatie op: https://ledservicetwente.nl

Reageer hier