Opzeggen overstappen

Direct opzeggen abonnementen

Home / Algemeen / Behaal je Wft Basis

Behaal je Wft Basis

/
17 Views

Wil je financieel advies uitbrengen? Dan moet je in het bezit zijn van een Wft Basis. Dit is een Wet op het financieel toezicht diploma. Dat is verplicht voor iedereen die financieel advies geeft of werkt in de financiële dienstverlening in Nederland. Wanneer je het Wft certificaat behaald, mag je jezelf financieel adviseur noemen. 

Hoe meer Wft diploma’s je daarna behaald, hoe breder en specialistischer jouw kennis wordt. Je kunt dan ook breder en juist specifieker advies geven. Een Wft diploma behaal je gemakkelijk online of klassikaal. We geven in dit artikel verdere uitleg over het Wft Basis diploma, de verschillende specialisaties en het Wft examen.

Wft Basis opleiding

Om je modulecertificaat van Wft Basis te behalen, moet je het examen Wft Basis succesvol afleggen. Met de Wft Basis opleiding van Hoffelijk bereid je je optimaal voor op je examen. Wij bieden je een digitale leeromgeving, waarin je aan de hand van een stapsgewijze structuur direct aan de slag kunt met de stof en het oefenmateriaal. Voor de Opleiding Wft Basis staat slechts 36 uur aan studiebelasting, omdat Hoffelijk alleen de focus legt op relevante informatie. Je hebt twaalf maanden toegang tot je leeromgeving, zo kun je zelf bepalen wanneer je begint en hoe vaak je de lesstof wilt herhalen. Bij eventuele vragen over het studiemateriaal kun je altijd contact opnemen met onze experts.

Heb je alle stof en examengerichte oefenvragen van de Wft Basis opleiding doorlopen? Ga dan aan de slag met de vijf representatieve oefenexamens die inbegrepen zijn bij de opleiding. Zo weet je zeker dat je met een goede voorbereiding het examen in gaat.

Wft specialisaties

Na het behalen van je Wft Basis, kun je jezelf ook verder specialiseren. Er zijn verschillende Wft diploma’s te behalen op diverse gebieden in de financiële markt. 

Wel is het noodzakelijk dat je eerst je Wft Basis behaalt, omdat dit een gedegen fundament legt voor alle specialisatie. Bovendien is het ook wettelijk verplicht om eerst je Wft Basis te behalen.
Na het behalen van je Wft Basis kun je je verder specialiseren door de volgende diploma’s te behalen:

  • Wft Zorg; 
  • Wft Consumptief Krediet; 
  • Wft Schade Particulier; 
  • Wft Vermogen; 
  • Wft Inkomen; 
  • Wft Schade Zakelijk; 
  • Wft Hypothecair Krediet; 
  • Wft Pensioen. 

Het examen Wft

Bij Hoffelijk kun je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft-examen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, want wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren of op zaterdag. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip waarop jij je examen kunt afleggen!

Het examen bestaat uit 42 examenvragen en zal 120 minuten duren. De examenvragen zijn in verschillende onderdelen verdeeld: Kennis & Begrip, Vaardigheden & Competenties en Professioneel Gedrag. De onderwerpen waarop je getoetst wordt, behandelen we in de Wft Basis opleiding.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
This div height required for enabling the sticky sidebar