Waar let ik op bij het kiezen van een fitnessabonnement?

Waar let ik op bij het kiezen van een fitnessabonnement?

sportschool abonnement

De zomervakantie is voorbij en iedereen staat weer te zwoegen in de sportscholen. Velen van jullie zijn al jaren fanatiek bezig met fitness. Anderen beginnen net aan hun fitness ‘avontuur’. Je hebt je fitness outfit binnen en je wilt zo snel mogelijk gaan trainen, maar waar ga je dat doen? Er zijn veel verschillende abonnementen waarmee jij aan de slag kan in de sportschool. Om je op weg te helpen hebben wij verschillende tips op een rijtje gezet die je helpen bij het kiezen van het juiste fitnessabonnement.

Goedkoper of All-in?

Vraag jezelf vooraf af; wat wil ik maximaal kwijt zijn voor een abonnement? Breng dit in kaart en bekijk het aanbod en de prijs van de verschillende abonnementen. Wanneer jij genoeg hebt aan enkel een ruimte om te sporten, dan ben je vaak tussen de 15 en 25 euro kwijt. Wil jij na het fitnessen ook nog gebruik maken van de wellness faciliteiten? Dan betaal je voor een abonnement vaak tussen de 45 en 65 euro. Ook moet je jezelf afvragen; wil ik gebruik maken van groepslessen, personal training of fysiotherapie? Deze diensten kun je bij veel sportscholen vaak toevoegen aan je abonnement.

De locatie

Sluit je een abonnement af bij een sportschool dichtbij? Dan is de kans vaak groter dat jij vaker naar de sportschool gaat dan wanneer de sportschool verder weg is. Daarbij maak je vaak ook kosten om op de locatie van je sportschool te komen. Een fitness die goedkoper is, maar wel enkele minuten verder weg is zal waarschijnlijk duurder zijn door de bijkomende kosten.

Wacht het rustig af

De prijs van een fitnessabonnement schommelt vaak heen en weer. Wacht daarom rustig af op aanbiedingen. Dit kan je zomaar 2 maanden gratis sporten opleveren!

Hygiëne

Wanneer jij je mooiste fitnessoutfit hebt aangetrokken wil je natuurlijk niet in een vieze sportschool terecht komen. Bekijk daarom vooraf goed de hygiëne van de fitness waar jij misschien wel een abonnement wil afsluiten. Wellicht kun je eens op onderzoek bij het gebruik van een gratis proefles. Bij veel sportscholen is een gratis proefles mogelijk.

Facebook Reacties
Opzeggen Overstappen