Opzeggen overstappen

Direct opzeggen abonnementen

Compenseer je stijgende energierekening met een switch van energieleverancier

/
32 Views

Het kan je moeilijk zijn ontgaan: in 2019 is de energierekening ten opzicht van 2018 aanzienlijk gestegen. De gemiddelde energierekening valt hoger uit door het stijgen van de energievraag, belastingen en de prijs van CO2-emissierechten. Wat te doen om jouw energierekening toch zo laag mogelijk te houden?

Bespaar geld met overstappen van energieleverancier

Dat de energierekening in 2019 fors omhoog gaat, lijkt geen ontkomen aan. Maar dat wil niet zeggen dat je geen maatregelen kunt nemen. Want met name wanneer de kosten hoger worden, valt er verhoudingsgewijs meer geld te besparen. Daarom is het vanwege de hogere prijzen belangrijker dan ooit om er zorg voor te dragen dat je echt een zo goedkoop mogelijke energiecontract hebt en niet teveel betaalt voor een onnodig prijzig energieabonnement. Overstappen is zo geregeld door gratis energie te vergelijken met een onafhankelijke online energievergelijker.

Meer vraag naar energie

Dat energieleveranciers zich genoodzaakt voelen om de energieprijzen te verhogen, heeft een aantal oorzaken. België doet een groter beroep op stroom uit ons land, onder andere doordat verschillende Belgische kernreactoren problemen gekend hebben. Daarom koopt het land meer stroom in van Nederland en wordt de prijs omhoog gedreven. Daar komt vervolgens nog bij dat de CO2-emissierechten prijziger geworden zijn, gas momenteel relatief duur is en dat de algemene vraag naar energie gestegen is dankzij de goed draaiende economie.

Klimaatdoelen

Om ervoor te zorgen dat Nederland de klimaatdoelen haalt, wordt er onder meer flink geïnvesteerd in groene energie en de elektriciteitsnetten. Deze investeringen dienen gefinancierd te worden, dus verhoogt de overheid ook belastingen als Opslag Duurzame Energie (ODE).

Energie besparen

Aan het meer betalen voor energie valt niet te ontkomen. Toch kun je gelukkig de toename tot een minimum beperken. Bekijk je energieabonnement kritisch en start vandaag nog met energie vergelijken om het goedkoopste abonnement te vinden voor jouw huishouden. Je overstap geregeld? Start dan ook met energie besparen. Verminder je verbruik door bewuster met energiezaken om te gaan. Zorg voor een goede woningisolatie, schroef de thermostaat omlaag, schakel verlichting uit in ongebruikte ruimtes en elimineer sluipverbruik. Zo kom je een heel eind!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :