Opzeggen overstappen

Direct opzeggen abonnementen

Overstappen is besparen!

/
35 Views

Waarom vergelijken loont!

Het is wellicht makkelijk gezegd, maar overstappen levert je echt geld op. Wij als Nederlanders hebben veel, heel veel verzekeringen, abonnementen en andere verplichtingen. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek. Zeker op het gebied van verzekeren zijn we nogal eens over-verzekerd. Dan heb je dus te veel verzekeringen voor je situatie. Of je hebt de dekking van een verzekering zo hoog staan dat het niet (meer) in verhouding staat met je situatie. 

Hoe overstappen?

Dat gaan wij je natuurlijk vertellen. Stap voor stap helpen wij ook jou aan lagere maandlasten. Wat het allerbelangrijkste is dat je duidelijk in kaart brengt wat nu je situatie is. Zeker op het gebied van verzekeringen is het raadzaam om te weten wat je inboedel volgens jou op dit moment waard is. Je maakt als het ware een foto van je situatie op dit moment. Dat doe je ook voor je financiën op dit moment. Zo kun je inzien of je zelf bepaalde kosten zou kunnen dragen op dit moment in geval van extra kosten of schade. Dit zal je helpen om je premie op het juiste niveau af te sluiten. Dus als je de foto gemaakt hebt kun je naar stap 2 gaan. Breng in kaart wat je nu allemaal betaalt per maand aan verzekeringen, abonnementen en meer.

Maandelijkse kosten in kaart brengen

Het in kaart brengen van je maandelijkse kosten gaat je inzicht geven, gegarandeerd. Vaak denken we namelijk wel “ongeveer” wat we allemaal betalen in een maand, maak je dit overzicht dan zal je zien dat je toch verrast zal worden. Dat is natuurlijk niet erg, dat is niet alleen bij jou zo. Hoe maak je een maandelijks inzicht? Gewoon door een of meerdere maanden van je bankrekening(en) te downloaden in Excel. Dan kun je door middel van filteren en groeperen je kosten in kaart brengen. Denk bijvoorbeeld ook aan de maandelijkse kosten van onder andere:

  • Verzekeringen (zorgverzekering, reisverzekering, overlijdensrisico verzekering, etc.)
  • Kosten van woon-werk verkeer (OV kaart, brandstof, wegenbelasting, etc.)
  • Loterijen abonnementen (Lotto, Staatsloterij, Postcode loterij, etc.)
  • Sport abonnementen (sportschool , voetbal, basketbal, volleybal, etc.)
  • Telefoon abonnementen
  • Televisie abonnementen
  • Tijdschrift abonnementen
  • Kranten abonnementen

Zo zie je dat er best wat in kaart in brengen is. Je maak hiermee je maandelijkse kosten inzichtelijk en ziet waar je geld naar toe gaat in een maand.

Wat heb je aan verzekeringen nodig?

Een beetje rare vraag wellicht, echter denk nou eens goed na over welke verzekeringen je nu echt nodig hebt. Kijk een autoverzekering als je een auto bezit, is natuurlijk een open deur. Maar een doorlopende reisverzekering is weer een andere vorm die je wel eens tegen het licht zou kunnen houden. Hoe vaak ga je op vakantie of een weekendje weg? Wees eerlijk tegenover jezelf als je iets nodig hebt neem het dan ook zeker af. Het is geen moeten om verzekeringen op te zeggen. Wij weten namelijk nog wel een mogelijkheid om met al je verzekeringen toch nog te gaan besparen. Heb je ook al naar de dekking van de verzekeringen gekeken? Nee? Doe dit dan ook in deze stap. Zo kun je er achter komen dat de dekking van je verzekeringen niet meer past bij je situatie. Er zijn namelijk verzekeringen die uitgaan van bijvoorbeeld: de waarde van je huis, het aantal kamers in je woning, de waarde van je inboedel, het aantal accessoires van je auto, etc. Had je daar wel eens aan gedacht dat deze zaken meer dynamisch zijn dan je denkt? Vaak wordt er wel naar gevraagd bij het afsluiten van een verzekering, maar daarna kijken niet veel mensen hier meer naar. Eigenlijk zou 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :